Bereiding

  1. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Bak er de ui op laag vuur in 10-15 minuten goudbruin en zacht in.
  2. Doe intussen de knoflook met 4 salieblaadjes in een steelpan en schenk de slagroom en de melk erbij. Verhit op laag vuur ca. 5 minuten, maar laat de melk niet koken. Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten trekken. Haal de knoflook en de salie eruit. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in kwarten en vervolgens in plakken. Verdeel de plakken pompoen, de gebakken ui, ¾ van de kaas en ¾ van de salieroom om en om over een grote ovenschaal. Schenk de overige room eroverheen en bestrooi het geheel met de rest van de kaas en de overige salie. Dek de ovenschaal af met folie en zet 45 minuten in de oven.
  4. Verwijder het folie en verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C). Bak nog 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pompoen zacht is. Laat 10 minuten afkoelen voor het serveren.

Per portie (6): ca. 443 kcal
9 g eiwit | 37 g vet | 17 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Rosie Birkett Foto’s: Tom Regester Styling: Esther Clark Foodstyling: Agathé