Bereiding

1. Verhit 1 el boter in een ruime braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Bestrooi het rundvlees met de bloem en bestrooi met zout en peper. Neem de spekblokjes uit de pan en bak het rundvlees in het bakvet in 10-15 minuten rondom goudbruin.

2. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten mee. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Houd ca. 2 el tijm apart. Voeg de knoflook, de overige tijm, de laurierblaadjes, de rode wijn en de bouillon toe. Plaats een deksel op de pan en stoof het geheel ca. 3 uur op laag vuur.

3. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Maak de champignons schoon. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de uien op middelhoog vuur glazig in. Voeg de champignons toe en bak nog 3-4 minuten mee.

4. Voeg de ui en champignons toe aan het stoofvlees en stoof nog ca. 20 minuten op laag vuur verder. Bestrooi de boeuf bourguignon met de overige tijm en serveer.

Probeer ook eens onze vegetarische pompoen bourguignon

Per portie: ca. 486 kcal
49 g eiwit | 18 g vet | 13 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay en Jesse Kraal Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Serax (serax.nl), eigen collectie