Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het geitenvlees in grote blokjes en bestrooi met zout en peper. Pel de uien en de knoflook en snipper ze grof. Verhit de olie in een braadpan en bak het geitenvlees in porties rondom aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui en de knoflook kort in het braadvet. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg het bockbier toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Doe het vlees terug in de pan. Voeg het laurierblaadje, de rozemarijn, de tijm en de gedroogde vijgen toe. Breng tegen het kookpunt aan en stoof ca. 1 uur en 30 minuten op laag vuur.

  3. Snijd de pompoen in blokjes en maak de paddenstoelen schoon. Voeg ca. 15 minuten voor het einde van de stooftijd de pompoen en de paddenstoelen toe en gaar ze mee. Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en eventueel citroensap. Lekker met aardappelpuree.

Per portie: 678 kcal | 48 g koolhydraten | 68 g eiwit | 16 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)