Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Hartige wafels met cheddar, jalapeño, koriander, limoenpartjes en zure room

Hartige wafels met cheddar en jalapeño

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in iets hartigs met een kick? Deze wafels met cheddar en pittige jalapeño’s zijn allesbehalve saai. Perfect als lunch, snack of borrelhapje met een beetje pit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor het beslag

Voor erbij

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
Zin in iets hartigs met een kick? Deze wafels met cheddar en pittige jalapeño’s zijn allesbehalve saai. Perfect als lunch, snack of borrelhapje met een beetje pit.

Bereiding

  1. Meng voor het beslag de aardappel met het ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk toe en roer tot een grof beslag.

  2. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op één zijde wat jalapeñoringetjes.

  3. Bestrooi met een handje cheddar en schep direct een pollepel van het wafelbeslag erop. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.

  4. Meng voor erbij de zure room met de chipotlesaus en bestuif met het paprikapoeder. Serveer de wafels met de dip, wat partjes limoen, een paar blaadjes koriander en de overige jalapeñoringetjes.

Per portie: 392 kcal | 30 g koolhydraten | 15 g eiwit | 23 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Tip
Aardappel poffen? Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de aardappels goed, prik ze een paar keer in met een vork en pof ze met schil en al ca. 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder de schil.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!