Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gepofte aardappel niçoise

Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten

Met aardappels kun je alle kanten op. Zo kun je er puree, stamppot of soep mee maken. Maar pof je de pieper ook wel eens? Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten voor gepofte aardappel!

Lees verder na de advertentie

Gepofte aardappel

Aardappels poffen is een bekende bereidingswijze. Niet zonder reden, want je eet de aardappels zo weer eens anders en het is al in een paar minuutjes gepiept! Om de piepers te poffen wikkel je ze in aluminiumfolie en stop je ze in de oven of barbecue. Daarna is het een kwestie van geduld voordat je kunt genieten van de gepofte aardappels.

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gepofte aardappel recepten

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan snel de onderstaande gepofte aardappel recepten om te ontdekken welke smaakcombinaties goed werken en hoe je de piepers precies poft:

gepofte zoete aardappel met bonen

Gepofte zoete aardappel met bonen

Vergeet vooral de zoete aardappel niet want hierbij past de bereidingswijze minstens net zo goed. Lekker op zijn Mexicaans met bonen.

Naar het recept
Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas

Hoe kun je gepofte aardappels nog lekkerder maken? Door ze te gratineren met blauwe kaas bijvoorbeeld. Zo krijg je een heerlijk knapperig korstje.

Naar het recept
T-bone met gepofte aardappel en pittige kaasroom

T-bone met gepofte aardappel en pittige kaasroom

De piepers passen ook perfect bij een mals stuk vlees. Je kunt ze tegelijkertijd op de barbecue bereiden. Lekker makkelijk!

Naar het recept
Cover voor

Gepofte aardappels met gepocheerd ei en groene asperges

Dit recept is een echte seizoensfavoriet. In de lente eten wij niets liever dan asperges met een lopend eitje op een bedje van gepofte aardappel…

Naar het recept
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Gepofte aardappels kun je zo eten, of verwerken in heerlijke gerechten. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze Italiaanse pasta?

Naar het recept
Gepofte aardappel niçoise

Gepofte aardappel niçoise

Waarom zou je de gepofte piepers niet vullen? De smaakmakers van de bekende salade niçoise gaan heel goed samen met de zijdezachte aardappel.

Naar het recept
Gepofte zoete aardappel met MonChouvulling en spek-boontjesdressing

Gepofte zoete aardappel met MonChouvulling en spek-boontjesdressing

Er is weinig wat niet lekkerder smaakt met roomkaas. Maak je piepers extra speciaal door er wat Monchou en spek aan toe te voegen.

Naar het recept
uitgelicht recept
gepofte zoete aardappel met bonen

Gepofte zoete aardappel met bonen

Vergeet vooral de zoete aardappel niet want hierbij past de bereidingswijze minstens net zo goed. Lekker op zijn Mexicaans met bonen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 grote zoete aardappels
1 kleine ui (gesnipperd)
1 el olijfolie
2 tl rodewijnazijn
1 ⁄2 tl + extra gerooktepaprikapoeder
200 g tomatenblokjes (blik)
400 g witte bonen (blik en afgespoeld en uitgelekt)
zout en peper
2 el zure room

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze ca. 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.

  2. Fruit de ui in de olijfolie tot hij zacht is. Voeg de azijn, 1 ⁄2 tl paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Stoof het geheel tot het wat ingedikt is. Voeg de bonen toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Halveer de aardappels en prak het vruchtvlees in de schil met een vork. Verdeel de bonen over de geprakte aardappels. Maak af met de zure room en wat gerooktepaprikapoeder.

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!