
Met aardappels kun je alle kanten op. Zo kun je er puree, stamppot of soep mee maken. Maar pof je de pieper ook wel eens? Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten voor gepofte aardappel!
Lees verder na de advertentie
Gepofte aardappel
Aardappels poffen is een bekende bereidingswijze. Niet zonder reden, want je eet de aardappels zo weer eens anders en het is al in een paar minuutjes gepiept! Om de piepers te poffen wikkel je ze in aluminiumfolie en stop je ze in de oven of barbecue. Daarna is het een kwestie van geduld voordat je kunt genieten van de gepofte aardappels.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Gepofte aardappel recepten
Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan snel de onderstaande gepofte aardappel recepten om te ontdekken welke smaakcombinaties goed werken en hoe je de piepers precies poft:

Gepofte zoete aardappel met bonen
Vergeet vooral de zoete aardappel niet want hierbij past de bereidingswijze minstens net zo goed. Lekker op zijn Mexicaans met bonen.

Gepofte aardappels met romige prei en blauwe kaas
Hoe kun je gepofte aardappels nog lekkerder maken? Door ze te gratineren met blauwe kaas bijvoorbeeld. Zo krijg je een heerlijk knapperig korstje.

T-bone met gepofte aardappel en pittige kaasroom
De piepers passen ook perfect bij een mals stuk vlees. Je kunt ze tegelijkertijd op de barbecue bereiden. Lekker makkelijk!

Gepofte aardappels met gepocheerd ei en groene asperges
Dit recept is een echte seizoensfavoriet. In de lente eten wij niets liever dan asperges met een lopend eitje op een bedje van gepofte aardappel…

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
Gepofte aardappels kun je zo eten, of verwerken in heerlijke gerechten. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze Italiaanse pasta?

Gepofte aardappel niçoise
Waarom zou je de gepofte piepers niet vullen? De smaakmakers van de bekende salade niçoise gaan heel goed samen met de zijdezachte aardappel.

Gepofte zoete aardappel met MonChouvulling en spek-boontjesdressing
Er is weinig wat niet lekkerder smaakt met roomkaas. Maak je piepers extra speciaal door er wat Monchou en spek aan toe te voegen.

Gepofte zoete aardappel met bonen
Vergeet vooral de zoete aardappel niet want hierbij past de bereidingswijze minstens net zo goed. Lekker op zijn Mexicaans met bonen.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze ca. 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
Fruit de ui in de olijfolie tot hij zacht is. Voeg de azijn, 1 ⁄2 tl paprikapoeder en de tomatenblokjes toe. Stoof het geheel tot het wat ingedikt is. Voeg de bonen toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de aardappels en prak het vruchtvlees in de schil met een vork. Verdeel de bonen over de geprakte aardappels. Maak af met de zure room en wat gerooktepaprikapoeder.
© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd
Onze tips

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

10 ingrediënten die je warm houden op koude herfstdagen

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.