Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tijmcrackers

Tijmcrackers

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal porties
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Je kunt natuurlijk wat kaasjes kopen en er een borrelplank mee vullen, maar met dit recept maak je je kaasplank nét iets specialer. Precies wat je wilt met kerst, toch?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Roer in een maatbeker de honing, de olijfolie en het water door elkaar. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten.

  3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bakplaat en strijk regelmatig uit. Beleg de laag met een nieuwe vel bakpapier en rol uit met een deegroller tot een egale laag van ca. ½ cm dik.

  4. Trek het bakpapier eraf en bak de koek ca. 20 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en stort de koek uit op een plank of op het aanrecht. Trek het bakpapier eraf, leg de gebak ken koek terug op de bakplaat met de gebakken kant naar beneden en bak nog ca. 20 minuten. Controleer aan het einde van de baktijd goed of de randen niet te donker worden.

  5. Breek de crackers in stukken en serveer bijvoorbeeld op de borrelplank.

Per portie: 223 kcal | 14 g koolhydraten | 8 g eiwit | 16 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)