
Perfecte chocolate chip cookies
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een grote kom, voeg beide suikers toe en klop met de gardes van een elektrische handmixer licht en romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop verder tot er een zeer luchtige massa ontstaat.
Meng in een andere kom de bloem met de patentbloem, het bakpoeder en een snufje zeezoutvlokken. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Houd 16 grotere stukjes chocolade apart en spatel de overige chocolade door het deeg.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak met een ijsschep 8 balletjes van het deeg en leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaten. Druk de achtergehouden stukjes chocolade in de deegballetjes en zet ze ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven tot ze net stevig zijn en aan de randen beginnen te kleuren. Laat de koeken ca. 10 minuten afkoelen op de bakplaten. Laat de koeken vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Bestrooi de koeken eventueel met wat extra zeezoutvlokken en serveer.