Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Stroopkoeken

Stroopkoeken

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de witte basterdsuiker en een snufje zout. Snijd 100 g boter in blokjes en kneed hem door de bloem en suiker. Kneed vlug tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg en laat het afgedekt ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 3-4 mm dik. Steek met een uitsteekvorm cirkels (ca. 10 cm Ø) uit het deeg.

  3. Leg de deegcirkels voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een mes een ruitpatroon in het deeg. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin in de oven.

  4. Verwarm in een pannetje rustig de stroop met 2 el boter en de bruine basterdsuiker. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten rustig koken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  5. Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk steeds een koekje met 1 el van de stroop en druk er een tweede koekje tegenaan. Bewaar de stroopkoeken in een afgesloten blik.

Per portie: 501 kcal | 83 g koolhydraten | 3 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)