Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
koekjes met chocosmiles

Koekjes met chocosmiles

In samenwerking met Food2Smile
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Vrije zondag? Duik de keuken in om koekjes te bakken. Leuk ze op met de chocosmiles van Food2Smile. Echt verantwoorde koekjes zonder geraffineerde suiker en met natuurlijke kleurstoffen.

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten voor de koekjes toe aan een mengkom. Meng het geheel met je handen tot een zachte gladde deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg dit voor 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en leg het deeg hierop. Leg het stuk huishoudfolie er bovenop en druk het deeg plat met je handen. Daarna gebruik je de deegroller om het deeg uit te rollen tot ca 1 cm dikte.

  3. Druk nu met koekjes uitstekers (ca. 5 cm stekers) koekjes uit het deeg. Het overgebleven deeg kneed je weer samen, druk en rol je weer uit en steek je weer koekjes uit. Herhaal dit tot al je deeg op is. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Bak de koekjes voor 12 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

  5. Zet nu een steelpan met een laagje water op het vuur. Zet daar een hittebestendig bakje bovenop. Voeg hier de chocoladerepen aan toe en smelt dit volgens de au-bain-marie methode.

  6. Snijd de chocosmiles door de helft met een scherp mes. Schep nu op ieder koekje een schepje gesmolten chocolade. Druk hier 3 halve chocosmiles in. Leg de koekjes voor 30 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Daarna kun je ze buiten de koelkast bewaren in een afgesloten trommel.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)