Bereiding

  1. Leg de Rolo’s op een bakplaat en zet deze in de diepvries.
  2. Smelt voor het deeg de boter en chocolade in een pan tot een stroperig mengsel. Haal de pan van het vuur, schenk het mengsel in een grote kom en roer de suiker erdoor. Laat het 10 minuten afkoelen.
  3. Klop de eieren, het vanille- en amandelextract, de bloem en het bakpoeder erdoor tot er een stevig, goed hanteerbaar deeg ontstaat. Verdeel het in twintig gelijke bergjes.
  4. Haal de Rolo’s uit de diepvries. Druk elk bergje deeg plat. Leg een bevroren Rolo in het midden en vouw het deeg eromheen, zodat de Rolo helemaal omsloten is. Rol een balletje van het gevulde deeg en leg het op een bakplaat. Herhaal met de overige porties deeg.
  5. Meng de pinda’s en de kaneel. Rol elk balletje door het pindamengsel en druk dat wat in het deeg. Druk de bovenkant van de balletjes een klein beetje plat. Leg ze weer op de bakplaat en zet ze 1 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C; gasstand 6) en vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier. Leg de gekoelde deegballetjes op de bakplaten met een tussenruimte van ongeveer 5 cm, zodat ze kunnen uitzetten. Bak ze 13 minuten.
  7. Haal ze uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen op de bakplaten. Breek ze in tweeën en geniet van deze snickerdoodle met karamelverrassing.

Dit recept is voor circa 20 snickerdoodles

De oven voor elke dag

Uit het boek:

De oven voor elke dag
€32,50