Rozijnenkoekjes
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Zeef de bloem in een kom. Meng de basterdsuiker en een snufje zout door de bloem. Voeg de koude boter en de eidooiers toe. Kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Druk het deeg tot een bal bij elkaar en laat het afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
Wel de rozijnen ca. 10 minuten in lauw water. Laat de rozijnen goed uitlekken en hak ze fijn. Meng de rozijnen met de honing en het kaneelpoeder.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 4 mm dik. Steek ca. 20 cirkels (6-8 cm Ø) en 20 sterren van gelijke grootte uit het deeg. Leg de cirkels voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel het rozijnenmengsel over de cirkels. Leg de sterren erop en druk de deegranden voorzichtig op elkaar. Bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bestuif de koekjes met poedersuiker.