Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gingerbread koekjes

Gedecoreerde gingerbread koekjes

In samenwerking met FunCakes
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Voor het ultieme kerstgevoel bak je natuurlijk samen gingerbread cookies. Kerstmuziekje op de achtergrond, kaarsjes aan en de kruidige geur van deze gemberkoekjes. Knusser wordt het niet!

Bereiding

  1. Bereid 500 g FunCakes Mix voor Gingerbread met 60 ml water, 60 g boter en 1 ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Kneed het deeg uit de koelkast even goed door, rol het uit op een bepoederd werkblad tot een dikte van 2-3 mm en steek diverse vormen uit.

  4. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 10-12 minuten. Laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.

  5. Voeg 55 ml water toe aan 450 g FunCakes Mix voor Royal Icing en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdun hierna de icing met 1 tl water tot het iets smeuïger is geworden en het de dikte van chocoladepasta heeft.

  6. Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul met de icing. Knip het puntje van de zak en decoreer de koekjes naar wens. Gebruik de zwarte parels als oogjes voor poppetjes.

  7. Laat de koekjes aan de lucht drogen.

Receptuur: FunCakes

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)