Chocoladecupcakes met chocosmiles
Eenvoudig5 personen30 minuten bereiden
Verjaardag? Kinderfeestje? Of gewoon zin om iets lekkers te bakken? Ga voor deze chocoladecupcakes met chocosmiles die geen toegevoegde suiker bevatten.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren tarwemeel
- 1 ½ banaan
- 1 ei
- 50 ml halfvolle melk
- 1 el suikervrije siroop
- 8 g bakpoeder
- 25 g cacao
- 2 reepjes Food2smile hazelnoot melkchocolade zonder toegevoegde suiker
- Een handje Food2Smile chocosmiles
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan met een vork en mix met het meel, het ei, de melk, de suikervrije siroop, het bakpoeder en de cacao tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de cupcakes in 15-20 minuten af in de oven. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn: als de prikker er schoon uit komt, zijn de cakejes gaar. Laat de cakejes dan eerst even afkoelen voordat je aan de slag gaat met versieren.
- Als de cakejes zijn afgekoeld, breek je de chocoladereepjes in stukjes, doe deze in een mok en zet voor 1-2 minuten in de magnetron, zodat de chocolade smelt. Zet de magnetron elke 30 seconden even op pauze om de chocolade door te roeren, zodat deze niet verbrandt. Als de chocolade gesmolten is, smeer je een laagje chocolade over de cakejes en versier je ze met de chocosmiles.