Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bhajis uienkoekjes

Bhajis – uienkoekjes uit de oven

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen - maar met net iets minder calorieën. Geniet van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de reepjes in stukjes van 3 cm. Doe de uien in een kom, bestrooi met het zout en meng met je handen heel goed door elkaar. Laat minimaal 30 minuten tot 3 uur trekken.

  2. Knijp de uien in de kom uit zodat het vocht vrij komt. Voeg de gember, de specerij en, de koriander, de groene peper en het chilipoeder toe aan de kom en roer  alles door elkaar. Zeef het kikkererwtenmeel boven de kom en roer alles weer door elkaar. Het vocht uit de uien zou voldoende moeten zijn zodat er een plakkerige massa ontstaat. Is het mengsel te droog, voeg dan een beetje water toe. Meng met je handen de olie erdoorheen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een lepel of met je handen ca. 20 balletjes van het beslag en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak in ca. 40 minuten goudbruin in de oven. Serveer met chutney en/of raita.

Per portie: 39 kcal | 5 g koolhydraten | 2 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Dan Toombs (The Curry Guy Light) Foto’s: Kris Kirham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)