Spritsen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop 350 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig met een mixer. Klop er de eieren en de melk doorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en de citroenrasp en spatel het door het beslag. Dek het beslag af met vershoudfolie en zet het ca. 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Doe het beslag portiegewijs in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit koekjes van ca. 6 cm op de bakplaten. Bak de koekjes per bakplaat 12-15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Hak de chocolade in stukjes en smelt hem met 1 el boter au bain-marie. Dompel de spritsen steeds voor de helft in de chocolade en laat ze goed uitlekken. Laat de chocolade drogen.