Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Spritsen

Spritsen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Een Hollandse baktraditie die is geliefd om de luchtige, brosse textuur en karakteristieke vorm. Perfect als tussendoortje of als traktatie. Maak deze koekjes nu zelf!

Lees verder onder de advertentie

Stuks
40

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
  • spuitzak
Een Hollandse baktraditie die is geliefd om de luchtige, brosse textuur en karakteristieke vorm. Perfect als tussendoortje of als traktatie. Maak deze koekjes nu zelf!
Tip
Dip de spritsen met chocolade in spikkels voor een feestelijk effect!

Bereiding

  1. Klop 350 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig met een mixer. Klop er de eieren en de melk doorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en de citroenrasp en spatel het door het beslag. Dek het beslag af met vershoudfolie en zet het ca. 20 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Doe het beslag portiegewijs in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit koekjes van ca. 6 cm op de bakplaten. Bak de koekjes per bakplaat 12-15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  3. Hak de chocolade in stukjes en smelt hem met 1 el boter au bain-marie. Dompel de spritsen steeds voor de helft in de chocolade en laat ze goed uitlekken. Laat de chocolade drogen.

Per portie: 140 kcal | 17 g koolhydraten | 2 g eiwit | 7 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!