Jan Hagel
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de boter, de basterdsuiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder toe. Kneed alles tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap ter grootte van de bakplaat met een dikte van 3 millimeter. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met ei. Bestrooi dit vervolgens met het amandelschaafsel en de fijne parelsuiker. Druk de topping met een deegroller heel licht aan.
Bak de koek in 20-25 minuten gaar. Snijd de koek na het bakken direct in rechthoekjes van 4 bij 7 cm. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.