Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Jan Hagel

Jan Hagel

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. Doe de boter, de basterdsuiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder toe. Kneed alles tot een deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap ter grootte van de bakplaat met een dikte van 3 millimeter. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met ei. Bestrooi dit vervolgens met het amandelschaafsel en de fijne parelsuiker. Druk de topping met een deegroller heel licht aan.

  4. Bak de koek in 20-25 minuten gaar. Snijd de koek na het bakken direct in rechthoekjes van 4 bij 7 cm. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Per portie: 77 kcal | 6 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

Receptuur: Rutger van den Broek Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel