Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gekruide zoete-aardappelkoekjes met bietensalade

Gekruide zoete-aardappelkoekjes met bietensalade

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de zoete-aardappelkoekjes

Voor de bietensalade

Bereiding

  1. Prik voor de zoete-aardappelkoekjes de zoete aardappels rondom meermaals in met een vork en verhit ze 8-10 minuten in de magnetron tot ze zacht en gaar zijn. Of kook de ongeschilde aardappels 20-25 minuten in een pan met kokend water tot ze zacht en gaar zijn. Laat vervolgens de aardappels iets afkoelen en pel de schil eraf. Prak daarna het vruchtvlees grof met een vork en meng het met de overige ingrediënten, behalve de olijfolie. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van het mengsel en druk ze plat. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak er de zoete-aardappelkoekjes in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin in.

  2. Meng intussen voor de bietensalade de bieten met de rode ui, de limoenschil, het limoensap, zout, peper en een scheut olijfolie in een kom. Serveer de zoete-aardappelkoekjes met de salade en de limoenpartjes. Geef er yoghurt en mangochutney in kommetjes bij.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)