Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Feestelijke dadel-rozemarijnballetjes

Feestelijke dadel-rozemarijnballetjes

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 24

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal in een keukenmachine de havermout en de walnoten kruimelig. Voeg de rest van de ingrediënten en 2 el water toe en maal verder tot je een stevig, samenhangend deeg hebt. Voeg eventueel wat extra water toe.

  2. Rol met je handen ca. 24 balletjes van het deeg. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bord en laat ca. 2 uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen trekken.

  3. Verdeel de balletjes over een paar leuke glazen potjes. Stop in elk potje een klein takje rozemarijn. Versier de potjes met een gouden lintje. De balletjes zijn ca. 4 dagen in de koelkast te bewaren en ca. 1 maand in de vriezer.

*Walnootboter koop je bij Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Je kunt het ook zelf maken. Op foodiesmagazine.nl vertelt Jutri hoe je dat heel eenvoudig doet.

Per portie: 96 kcal | 12 g koolhydraten | 2 g eiwit | 4 g vet

Recept van Jutri: “Mijn passie ligt bij plantaardige, kleurrijke no-fuss recepten, zoals deze feestelijke dadelballetjes. Op mijn Instagram @juutlovesfood vind je heerlijke recepten en veel gerechtinspiratie.”

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)