Bereiding
- Maal in een keukenmachine de havermout en de walnoten kruimelig. Voeg de rest van de ingrediënten en 2 el water toe en maal verder tot je een stevig, samenhangend deeg hebt. Voeg eventueel wat extra water toe.
- Rol met je handen ca. 24 balletjes van het deeg. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bord en laat ca. 2 uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen trekken.
- Verdeel de balletjes over een paar leuke glazen potjes. Stop in elk potje een klein takje rozemarijn. Versier de potjes met een gouden lintje. De balletjes zijn ca. 4 dagen in de koelkast te bewaren en ca. 1 maand in de vriezer.
Per balletje: ca. 96 kcal
2 g eiwit | 4 g vet | 12 g koolhydraten
*Walnootboter koop je bij Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Je kunt het ook zelf maken. Op foodiesmagazine.nl vertelt Jutri hoe je dat heel eenvoudig doet.
Recept van Jutri: “Mijn passie ligt bij plantaardige, kleurrijke no-fuss recepten, zoals deze feestelijke dadelballetjes. Op mijn Instagram @juutlovesfood vind je heerlijke recepten en veel gerechtinspiratie.”