Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kokos-chocoladekoek

Kokos-chocoladekoeken

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop de zachte boter met een elektrische mixer romig. Klop beide suikers en de vanille erdoorheen tot een lichte en luchtige massa. Klop het ei kort erdoorheen. Roer de bloem en een snuf zout erdoorheen. Spatel tot slot 100 g geraspte kokos door het deeg.

  2. Rol met je handen 14-16 balletjes (à ca. 45 g) van het deeg en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes met je handpalm een beetje plat en bak in 12-15 minuten goudbruin in de oven. Laat kort afkoelen op de bakplaat. Leg de koeken op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

  3. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt hem au bain-marie (boven een pan met zacht borrelend water). Roer de chocolade glad. Doop de koeken voor de helft in de chocolade, leg ze naast elkaar op een stuk bakpapier en bestrooi met de overige kokos. Laat ca. 30 minuten drogen. Je kunt de koeken tot 2 weken in een afgesloten trommel bewaren.

Per portie: 285 kcal | 26 g koolhydraten | 3 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto: Mike English Foodstyling: Katy Gilhooly Styling: Hannah Wilkinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)