Viskoekjes met harissa-honingdip
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kook de aardappels in ruim water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de vis in 10-12 minuten zacht en gaar in de oven. Doe de vis in een kom en prak hem fijn met een vork. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Laat beide afkoelen tot lauwwarm.
Doe de aardappelpuree samen met de overige ingrediënten, behalve de olie en limoenpartjes, bij de geprakte vis in de kom. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het vismengsel ca. 1 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Neem telkens een eetlepel van het vismengsel en laat het in de hete olie glijden. Maak je geen zorgen over de vorm, ze hoeven niet perfect rond te zijn. Frituur de viskoekjes, in porties, in ca. 4 minuten rondom goudbruin, draai ze na 2-3 minuten om. Haal de viskoekjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng voor de dip de harissa met de honing en een scheutje koud water tot een gladde dipsaus. Serveer de viskoekjes met de dipsaus en de limoenpartjes.