Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gezonde chocoladefudge met crunchy pinda's ©José van Riele

Gezonde chocoladefudge met crunchy pinda’s

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 24

Ingrediënten

Wie heeft bedacht om Wereld Chocoladedag in de zomer te laten vallen? Maar ja, zo’n dag smeekt dan wel  weer om een baksmoes. Maar dan wel een no sweat baksmoes, letterlijk. Dit is een recept dat én snel is én waar je niet eens je oven voor hoeft aan te zetten. En dat wil je graag als het buiten 30˚C is. Deze fudge smelt in je mond, maar niet in je hand onderweg naar je mond toe. Er zitten namelijk geen bergen suiker en boter in, maar echte pure chocolade, dadels en kokosmelk. Als je houdt van de zoet-zoute combinatie van chocolade en pinda’s (zoals in pindarotsjes), dan zul je hier zeker gek op zijn. Een schot in de roos voor wanneer je even iets zoets wilt scoren... en toch koel wilt blijven.

Bereiding

  1. Bekleed de bodem en wanden van een circa 20 x 30 centimeter rechthoekige bakvorm met vershoudfolie.

  2. Smelt de pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Haal wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.

  3. Pulseer de dadels met de kokosmelk in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het dadelmengsel in een grote kom en spatel het cacaopoeder en de zeezoutvlokken erdoor. Roer vervolgens de iets afgekoelde chocolade erdoor.

  4. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem van de bakvorm en strijk glad. Bestrooi de bovenkant met de pinda’s en druk ze lichtjes aan zodat ze blijven plakken. Zet de bakvorm enkele uren in de koelkast, het liefst de hele nacht, zodat het goed opstijft.

  5. Haal de fudge uit de bakvorm en snijd in kleine blokken. Het is wel machtig dus kleinere blokjes zijn aan te bevelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Elke dag Bakdag

€ 26,99
Elke dag Bakdag