
Gezonde chocoladefudge met crunchy pinda’s
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd
Bereiding
Bekleed de bodem en wanden van een circa 20 x 30 centimeter rechthoekige bakvorm met vershoudfolie.
Smelt de pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Haal wanneer de chocolade gesmolten is de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
Pulseer de dadels met de kokosmelk in een keukenmachine tot een glad mengsel. Schep het dadelmengsel in een grote kom en spatel het cacaopoeder en de zeezoutvlokken erdoor. Roer vervolgens de iets afgekoelde chocolade erdoor.
Verdeel dit stevige mengsel over de bodem van de bakvorm en strijk glad. Bestrooi de bovenkant met de pinda’s en druk ze lichtjes aan zodat ze blijven plakken. Zet de bakvorm enkele uren in de koelkast, het liefst de hele nacht, zodat het goed opstijft.
Haal de fudge uit de bakvorm en snijd in kleine blokken. Het is wel machtig dus kleinere blokjes zijn aan te bevelen.
Elke dag Bakdag
€ 26,99