Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de boter met de basterdsuiker en een snuf zout tot een luchtige massa. Klop er het ei en de honing doorheen.

  2. Schil de verse gember en rasp of hak hem zeer fijn. Spatel het zelfrijzend bakmeel, het gemberpoeder en de verse gember door het botermengsel.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vorm balletjes van het deeg en leg ze, telkens 8 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin. Neem uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Per portie: 790 kcal | 102 g koolhydraten | 9 g eiwit | 38 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)