Zoete-aardappelkoekjes met munt- en tamarindechutney
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 240°C).
Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de blokjes in 25 à 30 minuten gaar. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
Maal de zoete aardappel in een kom met een pureestamper fijn. Voeg de sjalotten, de peterselie, het paprikapoeder, het rijstmeel en het zout toe en meng goed.
Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties. Rol er ballen van en vorm er tussen je handpalmen platte ronde koekjes van.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede plaat en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Je kunt ze eventueel ook invriezen voor later gebruik.
Maal voor de muntchutney in een keukenmachine of blender de munt, gember, rawitpepers, yoghurt, suiker en het zout tot een glad geheel. Voeg het limoensap toe en meng kort door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en/of limoensap.
Schenk de chutney in een glazen pot met schroefdeksel. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Luchtdicht afgesloten en koel bewaard is de muntchutney ca. 1 week houdbaar.
Meng alle ingrediënten voor de tamarindechutney in een steelpan en breng het geheel op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer tot alle suiker is opgelost.
Voeg 100 milliliter water toe en kook het geheel op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten in.
Neem van het vuur en schenk de chutney in een glazen pot met schroefdeksel. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Luchtdicht afgesloten en koel bewaard is de tamarindechutney ca. 1 maand houdbaar.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koekjes in porties in ongeveer 5 minuten per zijde goudbruin en gaar. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de yoghurt over 4 kommetjes. Leg in iedere kom 2 koekjes en lepel er wat van de muntchutney en de tamarindechutney over. Bestrooi met de chaat masala, granaatappelpitjes en de Bombay-mix en garneer met de koriander. Serveer meteen.