Krokante pindakoeken (rempejek)
Eenvoudig8 personen20 minuten bereiden
Dit heerlijk krokante pindakoekje is een recept van chef-kok Pascal Jalhay, die met het boek Baru Belanda een ode aan de Indische keuken brengt.
Ingrediënten
- 70 g pinda's
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 tl geelwortel (kurkuma)
- 25 g kokoscrème (santen van een blok)
- 20 g kokosmelk
- 30 g rijstemeel
- zout
- kokosolie
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kneus de pinda’s of andere noten (pistache, cashew of macadamia) eerst tot ze gelijkmatig van grootte zijn en rooster ze in een droge pan, zodat de notensmaak sterker wordt.
- Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze ragfijn. Schrap of schil de geelwortel en rasp hem fijn. Roer alle ingrediënten behalve de kokosolie tot een beslag.
- Verhit een koekenpan, of nog liever een poffertjespan met een scheutje kokosolie. Schep er kleine porties beslag in, laat het uitlopen tot een dun koekje en bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.
- Als je de rempejek met poedersuiker bestrooit, zijn ze erg lekker in combinatie met een dessert (bijvoorbeeld op basis van pindakaas).

Uit het boek Baru Belanda
Baru Belanda van Pascal Jalhay