Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Krokante pindakoeken (rempejek)

Krokante pindakoeken (rempejek)

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Dit heerlijk krokante pindakoekje is een recept van chef-kok Pascal Jalhay, die met het boek Baru Belanda een ode aan de Indische keuken brengt.

Bereiding

  1. Kneus de pinda’s of andere noten (pistache, cashew of macadamia) eerst tot ze gelijkmatig van grootte zijn en rooster ze in een droge pan, zodat de notensmaak sterker wordt.

  2. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze ragfijn. Schrap of schil de geelwortel en rasp hem fijn. Roer alle ingrediënten behalve de kokosolie tot een beslag.

  3. Verhit een koekenpan, of nog liever een poffertjespan met een scheutje kokosolie. Schep er kleine porties beslag in, laat het uitlopen tot een dun koekje en bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.

  4. Als je de rempejek met poedersuiker bestrooit, zijn ze erg lekker in combinatie met een dessert (bijvoorbeeld op basis van pindakaas).

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Baru Belanda van Pascal Jalhay

€ 29,99
Cover voor Baru Belanda van Pascal Jalhay