Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cover voor Krokante pindakoeken (rempejek)

Krokante pindakoeken (rempejek)

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Dit heerlijk krokante pindakoekje is een recept van chef-kok Pascal Jalhay, die met het boek Baru Belanda een ode aan de Indische keuken brengt.

Bereiding

  1. Kneus de pinda’s of andere noten (pistache, cashew of macadamia) eerst tot ze gelijkmatig van grootte zijn en rooster ze in een droge pan, zodat de notensmaak sterker wordt.

  2. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze ragfijn. Schrap of schil de geelwortel en rasp hem fijn. Roer alle ingrediënten behalve de kokosolie tot een beslag.

  3. Verhit een koekenpan, of nog liever een poffertjespan met een scheutje kokosolie. Schep er kleine porties beslag in, laat het uitlopen tot een dun koekje en bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.

  4. Als je de rempejek met poedersuiker bestrooit, zijn ze erg lekker in combinatie met een dessert (bijvoorbeeld op basis van pindakaas).

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Baru Belanda van Pascal Jalhay

€ 29,99
Cover voor Baru Belanda van Pascal Jalhay