
Groene stuffingkoekjes met prei en dragon
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Was de prei goed, snijd hem in de lengte doormidden en snijd in halvemaantjes van Ā½ cm dik. Verhit de olie in een zware pan en laat de prei met de tijmblaadjes 5-6 minuten op middelhoog vuur zacht worden. Snijd de knoflook in dunne plakjes, voeg al roerend toe aan de pan en bak ca. 2 minuten mee. Neem de pan van het vuur.
Rasp de aardappel fijn boven de pan met prei. Voeg de panko toe en roer alles goed door elkaar. De panko zal uitzetten en de sappen uit de pan absorberen. Laat ca. 5 minuten afkoelen.
Snijd intussen de verse kruiden fijn. Roer de kruiden, het ei en de geraspte kaas door de prei en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar; het mengsel moet aan elkaar blijven plakken. Vorm er met je handen 8 balletjes van, leg ze op een bord en laat ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C). Leg de preikoekjes in een kleine ovenschaal, doe de pruimen erbij en schenk de wijn erover. Rooster 30-35 minuten in de oven, tot de koekjes aan de bovenkant goudkleurig zijn.