Bereiding

Op zoek naar een feestelijke traktatie? Deze confetticake met vanillesaus tovert een glimlach op ieders gezicht en maakt overal een feestje van!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een rechthoekige bakvorm (20×30 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Klop voor het beslag 200 g boter met de suiker in een grote kom met een elektrische mixer enkele minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren, het bakmeel, een snuf zout, de melk en de vanille toe en klop kort verder tot een glad beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak 40-45 minuten in de oven of tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat 2-3 uur afkoelen in de vorm.
  3. Meng voor de decoratie de poedersuiker met genoeg water zodat er een dik, schenkbaar glazuur ontstaat. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Bestrooi royaal met de suikerdecoratie. Laat minstens 1 uur drogen.
  4. Bereid intussen voor de vanillesaus de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van het custardpoeder. Laat iets afkoelen. Snijd de cake in vierkanten en serveer met de saus.

Per portie: ca. 289 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 30 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Mike English Foodstyling: Katie Marshall Styling: Hannah Wilkinson