Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Koffiekoekjes

Koffiekoekjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 10 minuten romig. Klop het ei erdoorheen. Zeef het bakmeel en 2 tl cacaopoeder boven de kom. Voeg de oploskoffie en een snufje zout toe. Kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Laat verpakt in vershoudfolie ca. 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol een ‘worst’ van het deeg van ca. 3 cm Ø. Snijd plakjes van ca. 1,5 cm dik van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes een beetje plat.

  3. Bak de koekjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Roer de poedersuiker met 2 tl cacaopoeder en een beetje water tot een glad glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat ca. 30 minuten drogen.

Per portie: 148 kcal | 20 g koolhydraten | 2 g eiwit | 7 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)