Bereiding
Een klein snufje oploskoffie geeft gelijk een waanzinnige koffiesmaak. Probeer het eens en bak met ons recept de lekkerste koffiekoekjes. Koekjes voor – juist ja – bij de koffie!
- Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 10 minuten romig. Klop het ei erdoorheen. Zeef het bakmeel en 2 tl cacaopoeder boven de kom. Voeg de oploskoffie en een snufje zout toe. Kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Laat verpakt in vershoudfolie ca. 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol een ‘worst’ van het deeg van ca. 3 cm Ø. Snijd plakjes van ca. 1,5 cm dik van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes een beetje plat.
- Bak de koekjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Roer de poedersuiker met 2 tl cacaopoeder en een beetje water tot een glad glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat ca. 30 minuten drogen.
Per stuk: ca. 148 kcal
2 g eiwit | 7 g vet | 20 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren