Bereiding

Een klein snufje oploskoffie geeft gelijk een waanzinnige koffiesmaak. Probeer het eens en bak met ons recept de lekkerste koffiekoekjes. Koekjes voor – juist ja – bij de koffie!

  1. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 10 minuten romig. Klop het ei erdoorheen. Zeef het bakmeel en 2 tl cacaopoeder boven de kom. Voeg de oploskoffie en een snufje zout toe. Kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Laat verpakt in vershoudfolie ca. 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol een ‘worst’ van het deeg van ca. 3 cm Ø. Snijd plakjes van ca. 1,5 cm dik van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de koekjes een beetje plat.
  3. Bak de koekjes in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster. Roer de poedersuiker met 2 tl cacaopoeder en een beetje water tot een glad glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat ca. 30 minuten drogen.

Per stuk: ca. 148 kcal
2 g eiwit | 7 g vet | 20 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren