Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
biscuits roses

Biscuits roses

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor het maken van die mooie klassieke Charlotte taart heb je deze biscuits roses nodig. En die maak je zo!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bekleed een bakblik (26×26 cm) met bakpapier. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Klop de eieren met het vanillemerg, de suiker en de kleurstof in ca. 10 minuten luchtig.

  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Strijk het beslag glad uit in het bakblik. Bak de biscuit in ca. 15 minuten gaar in de oven. De biscuit is gaar als de bovenkant droog is. Hij mag niet bruin kleuren dus let goed op!

  3. Bestuif de biscuit met poedersuiker en laat kort afkoelen. Snijd de biscuit in repen van ca. 2×10 cm. Laat verder afkoelen.

Per portie: 327 kcal | 65 g koolhydraten | 8 g eiwit | 4 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)