Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bekleed een bakblik (26×26 cm) met bakpapier. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Klop de eieren met het vanillemerg, de suiker en de kleurstof in ca. 10 minuten luchtig.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Strijk het beslag glad uit in het bakblik. Bak de biscuit in ca. 15 minuten gaar in de oven. De biscuit is gaar als de bovenkant droog is. Hij mag niet bruin kleuren dus let goed op!
  3. Bestuif de biscuit met poedersuiker en laat kort afkoelen. Snijd de biscuit in repen van ca. 2×10 cm. Laat verder afkoelen.

Per portie: ca. 327 kcal
8 g eiwit | 4 g vet | 65 g koolhydraten

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie