Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Sandwichkoekjes met chocolade

Sandwichkoekjes met chocolade

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 19

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Klop de boter met een elektrische mixer romig. Klop de suiker, het ei, de vanille en een snufje zout erdoorheen. Klop 400 g bloem erdoorheen maar stop met mixen zodra hij opgenomen is. Voeg eventueel meer bloem toe als het deeg te plakkerig is.

  2. Verdeel het deeg in 2 of 4 porties zodat je het makkelijker uit kunt rollen. Rol iedere portie tussen 2 bebloemde vellen bakpapier ca. 5 mm dun uit. Haal het bovenste vel bakpapier eraf en steek zoveel mogelijk hartjes uit het deeg. Plak de restjes deeg aan elkaar en herhaal. Je zou ongeveer 38 hartjes moeten krijgen. Wil je ze invriezen voor later? Leg de hartjes naast elkaar op een bakplaat en laat ze hard worden in de vriezer. Stop de hartjes in een diepvrieszak en bewaar ze tot 3 maanden in de diepvries. Bak de bevroren hartjes zonder te ontdooien, maar verleng de baktijd met 5 minuten.

  3. Leg de hartjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze passen niet allemaal op één bakplaat, dus doe dit in porties of gebruik meerdere bakplaten. Bak 7-10 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat.

  4. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zacht borrelend water (au bain-marie) en roer hem glad. Doop de helft van de koekjes (ca. 19 stuks) aan één kant in de gesmolten chocolade, leg ze op een rooster (met de chocoladekant naar boven)
    en versier direct met sprinkles. Laat de chocolade 30-40 minuten drogen.

  5. Bestrijk de overige koekjes aan één kant met de chocopasta en druk er steeds een chocoladekoekje tegenaan. Bewaar de sandwichkoekjes tot 1 week in een gesloten trommel.

Per portie: 175 kcal | 12 g koolhydraten | 2 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)