Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gerookteviskoekjes van kabeljauw

Gerookteviskoekjes van kabeljauw

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 18

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de geraspte ui in een pan en schenk de melk eroverheen. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de kabeljauwfilet toe en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Laat afkoelen.

  2. Zeef de melk in een tweede pan. Voeg de aardappel toe en kook op laag vuur goed gaar. Giet de aardappel af.

  3. Doe de kabeljauwfilet en de ui in een kom. Maak de kabeljauwfilet klein en verwijder eventuele huid en graten.

  4. Pureer de kabeljauwfilet met de aardappels. Voeg de citroenschil, de dille, de bloem, het ei en zout en peper toe. Maak met een eetlepel grove balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Zet ca. 30 minuten of tot het moment van bakken in de koelkast.

  5. Verhit een laagje van ca. 1 cm olie in een koekenpan. Bak er de viskoekjes in porties aan beide kanten goudbruin en knapperig in. Houd warm in de oven op de laagste stand tot alle viskoekjes klaar zijn. Serveer met de citroenpart.

Per portie: 138 kcal | 8 g koolhydraten | 7 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Lara Holmes Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Lizzie Harris

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)