Gerookteviskoekjes van kabeljauw
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de geraspte ui in een pan en schenk de melk eroverheen. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de kabeljauwfilet toe en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Laat afkoelen.
Zeef de melk in een tweede pan. Voeg de aardappel toe en kook op laag vuur goed gaar. Giet de aardappel af.
Doe de kabeljauwfilet en de ui in een kom. Maak de kabeljauwfilet klein en verwijder eventuele huid en graten.
Pureer de kabeljauwfilet met de aardappels. Voeg de citroenschil, de dille, de bloem, het ei en zout en peper toe. Maak met een eetlepel grove balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Zet ca. 30 minuten of tot het moment van bakken in de koelkast.
Verhit een laagje van ca. 1 cm olie in een koekenpan. Bak er de viskoekjes in porties aan beide kanten goudbruin en knapperig in. Houd warm in de oven op de laagste stand tot alle viskoekjes klaar zijn. Serveer met de citroenpart.