Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sesam-wittechocoladekoekjes

Sesam-wittechocoladekoekjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor 16 stuks

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Klop de zachte boter met de basterdsuiker en het zout ca. 5 minuten tot het mengsel luchtig en licht van kleur is. Voeg het ei toe en klop kort door tot het ei is opgenomen. Voeg de tahin toe en klop tot een glad geheel. Spatel het bakmeel en de witte chocolade er zo kort mogelijk doorheen tot je geen meel meer ziet.

  2. 2. Maak 16 balletjes van het deeg. Doe het sesamzaad in een kommetje. Wentel de deegballetjes in het sesamzaad en druk ze een beetje plat tot een dikte van ca. 1 cm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat er wat ruimte tussen, maar ze lopen niet heel erg uit. Strooi de rietsuiker over de koekjes.

  3. 3. Bak de koekjes in ca. 12 minuten goudbruin in de oven. Draai de bakplaat eventueel halverwege om zodat de koekjes gelijkmatig bakken. Door de tahin zijn de koekjes vrij gevoelig voor uitdrogen dus bak ze niet langer dan 12 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Per portie: 230 kcal | 20 g koolhydraten | 5 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)