Bakken met sesamzaad

Bakken met sesamzaad kan op verschillende manieren; met de sesamzaadjes zelf of bijvoorbeeld door de toevoeging van tahin. Dit is een smeuïge pasta die gemaakt is van geroosterde sesamzaadjes. Je hebt er maar weinig van nodig want de smaak is sterk, soepel en nootachtig. Je proeft de geroosterde sesam uiteraard duidelijk terug.

No-bake sesamcheesecake

Op zoek naar een spannender alternatief voor de ‘gewone’ cheesecake? Probeer deze variant met sesam eens! De smaak van sesam komt in dit baksel goed naar voren doordat je tahin gebruikt. De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.

No-bake sesamcheesecake

Sesam-wittechocoladekoekjes

De combinatie van sesam met witte chocolade is verrassend lekker. Maar wij waarschuwen je: hierna wil je nooit meer anders. Move over chocolate chip cookies. Bakken met sesamzaad was nog nooit zo lekker.

Sesam-wittechocoladekoekjes

Appeldumplings met sesam en steranijscustard

Wie zegt dat dumplings altijd hartig zijn? Deze appeldumplings met sesam en steranijscustard zijn een gruwelijk lekkere snack. Lekker fris van smaak door de toevoeging van yuzu-sap en friszure appels. Kan je geen yuzu verkrijgen? Geen probleem! Met een beetje citroensap lukt het ook.

Appeldumplings met sesam

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Een fluffy cheesecake is echt Japans. Ze noemen het ook wel een cotton cheesecake doordat ‘ie zo superluchtig is. Eigenlijk kan je ‘m niet vergelijken met een gewone cheesecake. Die is veel compacter. Probeer het eens!

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Honing-sesam-speltbollen

Zoete broodjes bakken? Dat doe je met dit recept. Deze honing-sesam-speltbollen zijn niet alleen erg lekker, maar ook leuk om te maken. Het is wel belangrijk om het deeg minstens 1 uur te laten rijzen.

Honing-sesam-speltbollen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.