Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Sesam-wittechocoladekoekjes

5x bakken met sesamzaad

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze zeven favoriete recepten met amandelen bij elkaar. Ga jij met sesamzaad bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met sesamzaad

Bakken met sesamzaad kan op verschillende manieren; met de sesamzaadjes zelf of bijvoorbeeld door de toevoeging van tahin. Dit is een smeuïge pasta die gemaakt is van geroosterde sesamzaadjes. Je hebt er maar weinig van nodig want de smaak is sterk, soepel en nootachtig. Je proeft de geroosterde sesam uiteraard duidelijk terug.

No-bake sesamcheesecake

Op zoek naar een spannender alternatief voor de ‘gewone’ cheesecake? Probeer deze variant met sesam eens! De smaak van sesam komt in dit baksel goed naar voren doordat je tahin gebruikt. De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.

No-bake sesamcheesecake

Sesam-wittechocoladekoekjes

De combinatie van sesam met witte chocolade is verrassend lekker. Maar wij waarschuwen je: hierna wil je nooit meer anders. Move over chocolate chip cookies. Bakken met sesamzaad was nog nooit zo lekker.

Sesam-wittechocoladekoekjes

Appeldumplings met sesam en steranijscustard

Wie zegt dat dumplings altijd hartig zijn? Deze appeldumplings met sesam en steranijscustard zijn een gruwelijk lekkere snack. Lekker fris van smaak door de toevoeging van yuzu-sap en friszure appels. Kan je geen yuzu verkrijgen? Geen probleem! Met een beetje citroensap lukt het ook.

Appeldumplings met sesam

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Een fluffy cheesecake is echt Japans. Ze noemen het ook wel een cotton cheesecake doordat ‘ie zo superluchtig is. Eigenlijk kan je ‘m niet vergelijken met een gewone cheesecake. Die is veel compacter. Probeer het eens!

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Honing-sesam-speltbollen

Zoete broodjes bakken? Dat doe je met dit recept. Deze honing-sesam-speltbollen zijn niet alleen erg lekker, maar ook leuk om te maken. Het is wel belangrijk om het deeg minstens 1 uur te laten rijzen.

Honing-sesam-speltbollen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!