Lees verder onder de advertentie
Bakken met sesamzaad
Lees verder onder de advertentie
Bakken met sesamzaad kan op verschillende manieren; met de sesamzaadjes zelf of bijvoorbeeld door de toevoeging van tahin. Dit is een smeuïge pasta die gemaakt is van geroosterde sesamzaadjes. Je hebt er maar weinig van nodig want de smaak is sterk, soepel en nootachtig. Je proeft de geroosterde sesam uiteraard duidelijk terug.
No-bake sesamcheesecake
Op zoek naar een spannender alternatief voor de ‘gewone’ cheesecake? Probeer deze variant met sesam eens! De smaak van sesam komt in dit baksel goed naar voren doordat je tahin gebruikt. De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Sesam-wittechocoladekoekjes
De combinatie van sesam met witte chocolade is verrassend lekker. Maar wij waarschuwen je: hierna wil je nooit meer anders. Move over chocolate chip cookies. Bakken met sesamzaad was nog nooit zo lekker.
Appeldumplings met sesam en steranijscustard
Wie zegt dat dumplings altijd hartig zijn? Deze appeldumplings met sesam en steranijscustard zijn een gruwelijk lekkere snack. Lekker fris van smaak door de toevoeging van yuzu-sap en friszure appels. Kan je geen yuzu verkrijgen? Geen probleem! Met een beetje citroensap lukt het ook.
Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam
Een fluffy cheesecake is echt Japans. Ze noemen het ook wel een cotton cheesecake doordat ‘ie zo superluchtig is. Eigenlijk kan je ‘m niet vergelijken met een gewone cheesecake. Die is veel compacter. Probeer het eens!
Honing-sesam-speltbollen
Zoete broodjes bakken? Dat doe je met dit recept. Deze honing-sesam-speltbollen zijn niet alleen erg lekker, maar ook leuk om te maken. Het is wel belangrijk om het deeg minstens 1 uur te laten rijzen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie