Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Appeldumplings met sesam

Appeldumplings met sesam en steranijscustard

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Ingrediënten

Voor de custard

Bereiding

  1. 1. Verwarm voor de custard de melk met de steranijs en het vanillemerg rustig in een steelpan tot het begint te dampen. Laat niet koken. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker en een snuf zout romig. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar. Haal de steranijs uit de melk en giet de hete melk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel. Meng alles goed door elkaar en giet het geheel terug in de pan. Verwarm al roerend op matig vuur tot de custard dikker wordt. Laat ca. 30 seconden zachtjes borrelen en neem van het vuur. Giet de custard terug in de kom en dek direct af met folie. Laat afkoelen.

  2. 2. Verwijder het klokhuis uit de appels. Halveer de appels en snijd ze in partjes van ca. 1 cm dik. Meng de appelpartjes met de honing en het yuzu-sap. Vouw ieder appelpartje in een dumplingvel, bestrijk de randjes met wat eiwit en druk het deeg goed op elkaar. Wentel de pakketjes in eiwit en daarna in sesamzaad.

  3. 3. Verhit een flinke laag olie in een (frituur)pan tot ca. 170°C en frituur er de dumplings, in porties, in 3-4 minuten goudbruin en krokant in. Neem uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Geef er de custard bij.

  4. 4 g eiwit | 10 g vet | 12 g koolhydraten

Per portie: 156 kcal | 12 g koolhydraten | 4 g eiwit | 10 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)