Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Honing-sesam-speltbollen

Honing-sesam-speltbollen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Kluts het ei. Meng de speltbloem met het zout, de gist en de suiker in een kom. Voeg al knedend met de deeghaken van een handmixer het ei, de boter en de melk toe. Kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat loslaat van de kom.

  2. 2. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  3. 3. Verdeel het deeg in 10-12 porties en vorm er bolletjes van. Leg de broodjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Laat nog ca. 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C /hetelucht: 225°C).

  4. 4. Snijd met een zeer scherp mes een ondiep kruis in de bolletjes. Bedruppel de bolletjes met de honing en bestrooi ze royaal met het sesamzaad. Bak de bolletjes in 15-20 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en bedruppel eventueel nogmaals met wat honing.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling: Willem van Santen / Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!