Bereiding

Maak je eigen 100 % speltbrood!

  1. Kluts het ei. Meng de speltbloem met het zout, de gist en de suiker in een kom. Voeg al knedend met de deeghaken van een handmixer het ei, de boter en de melk toe. Kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat loslaat van de kom.
  2. 2 Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
  3. Verdeel het deeg in 10-12 porties en vorm er bolletjes van. Leg de broodjes op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Laat nog ca. 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C /hetelucht: 225°C).
  4. Snijd met een zeer scherp mes een ondiep kruis in de bolletjes. Bedruppel de bolletjes met de honing en bestrooi ze royaal met het sesamzaad. Bak de bolletjes in 15-20 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en bedruppel eventueel nogmaals met wat honing.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling: Willem van Santen / Styling: Femke van Waveren