Bitterkoekjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg een (gedeelte van) een oude krant op de bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Het krantenpapier zorgt ervoor dat de onderkant van de koekjes niet te donker wordt.
Maal de amandelen met de poedersuiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg het amandelextract, zout en de eiwitten toe en maal alles tot een smeuïge pasta. Doe de pasta in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø en spuit daarmee doppen met een doorsnede van 3 cm Ø op het papier. Eventuele opstaande puntjes kun je met een natte vinger platdrukken.
Bak de bitterkoekjes in 12-17 minuten licht goudbruin. Schuif het vel bakpapier direct na het bakken op een natte theedoek zodat de koekjes makkelijk loslaten