Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
bitterkoekjes

Bitterkoekjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Knapperig van buiten, heerlijk zacht van binnen – deze zelfgemaakte bitterkoekjes zijn een echte traktatie. Perfect bij een kop koffie of als basis voor desserts!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks: 32

Ingrediënten

Knapperig van buiten, heerlijk zacht van binnen – deze zelfgemaakte bitterkoekjes zijn een echte traktatie. Perfect bij een kop koffie of als basis voor desserts!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg een (gedeelte van) een oude krant op de bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Het krantenpapier zorgt ervoor dat de onderkant van de koekjes niet te donker wordt.

  2. Maal de amandelen met de poedersuiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg het amandelextract, zout en de eiwitten toe en maal alles tot een smeuïge pasta.

  3. Doe de pasta in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø en spuit daarmee doppen met een doorsnede van 3 cm Ø op het papier. Eventuele opstaande puntjes kun je met een natte vinger platdrukken.

  4. Bak de bitterkoekjes in 12-17 minuten licht goudbruin. Schuif het vel bakpapier direct na het bakken op een natte theedoek zodat de koekjes makkelijk loslaten

Per koek: 51 kcal | 5 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg een (gedeelte van) een oude krant op de bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Het krantenpapier zorgt ervoor dat de onderkant van de koekjes niet te donker wordt.
  2. Maal de amandelen met de poedersuiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg het amandelextract, zout en de eiwitten toe en maal alles tot een smeuïge pasta. Doe de pasta in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø en spuit daarmee doppen met een doorsnede van 3 cm Ø op het papier. Eventuele opstaande puntjes kun je met een natte vinger platdrukken.
  3. Bak de bitterkoekjes in 12-17 minuten licht goudbruin. Schuif het vel bakpapier direct na het bakken op een natte theedoek zodat de koekjes makkelijk loslaten

Dit recept is voor ca. 30 stuks.

Per stuk (30): ca. 51 kcal
1 g eiwit | 3 g vet | 5 g koolhydraten

Uit het boek

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!