Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bitterkoekjes

Bitterkoekjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 32

Ingrediënten

Rutger: “Dit is een van de bekendste amandelkoekjes van Nederland. Oorspronkelijk komt de bittere smaak van amandelen. Omdat bittere amandelen lastig verkrijgbaar zijn en bij verkeerd gebruik giftig zijn, heb ik gekozen voor een recept met amandelextract. De bitterkoekjes in de supermarkt bestaan trouwens vooral uit gemalen abrikozenpitten, dat is veel goedkoper.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg een (gedeelte van) een oude krant op de bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Het krantenpapier zorgt ervoor dat de onderkant van de koekjes niet te donker wordt.

  2. Maal de amandelen met de poedersuiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg het amandelextract, zout en de eiwitten toe en maal alles tot een smeuïge pasta. Doe de pasta in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 cm Ø en spuit daarmee doppen met een doorsnede van 3 cm Ø op het papier. Eventuele opstaande puntjes kun je met een natte vinger platdrukken.

  3. Bak de bitterkoekjes in 12-17 minuten licht goudbruin. Schuif het vel bakpapier direct na het bakken op een natte theedoek zodat de koekjes makkelijk loslaten

Per portie: 51 kcal | 5 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel