
Triple chocolate chip cookies
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop de zachte boter en de suiker in een grote kom met een elektrische mixer tot het mengsel heel licht en luchtig wordt. Meng de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout erdoorheen. Spatel de gehakte chocolade erdoorheen. Gebruik een ijsschep om 14 bolletjes te scheppen op 2-3 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit, want het deeg zal nog wat uitlopen tijdens het bakken. Zet 15 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de koekjes 16-18 minuten in de oven tot ze net stevig zijn en lichtbruin kleuren. Ze mogen nog wel wat zacht zijn in het midden, dan blijven ze lekker chewy. Tik met de bakplaat een paar keer stevig tegen het aanrecht zodat de koeken de typische barsten krijgen en laat de koeken afkoelen op een rooster.