Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Florentines

Florentines met gekaramelliseerde witte chocolade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor de gekaramelliseerde witte chocolade

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de boter en de suiker in een pan tot de suiker oplost. Meng de bloem erdoorheen en voeg dan de noten, de citrusschil, de rozijnen en de kersen toe. Maak met een theelepel hoopjes van het beslag op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. Druk de hoopjes een beetje plat. Bak de koekjes ca. 10 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C).

  2. 2. Wil je mooie ronde florentines? Maak de randjes van de florentines dan netjes wanneer ze nog warm zijn. Gebruik hiervoor een mes of een ronde uitsteekvorm. Laat de florentines helemaal afkoelen.

  3. 3. Doe de witte chocolade in een ovenschaal en zet hem ca. 45 minuten in de oven om te karamelliseren. Roer de witte chocolade om de 10 minuten even door. Als de chocolade wat korrelig wordt, roer dan stevig door. Langzaamaan zal de chocolade smelten en een lichtbruine karamelkleur krijgen. Neem uit de oven en roer nog eens goed door. Bestrijk de platte kant van de florentines met de gekaramelliseerde witte chocolade. Strooi er eventueel nog wat zeezoutvlokken op en laat helemaal afkoelen.

Per portie: 129 kcal | 15 g koolhydraten | 2 g eiwit | 7 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Tekst: Janine Ratcliffe, Willem van Santen Foto’s: Alex Luck

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)