Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
  2. Hak de helft van de olijven grof, laat de andere helft (mits pitloos) heel. Hak de rozemarijn grof. Meng alle ingrediënten behalve het ei en de melk in een kom. Kluts het ei met de melk in een
    kommetje. Voeg toe aan de droge ingrediënten en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  3. Vorm een rechthoekig ‘brood’ van ca. 4 cm hoog van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat kort afkoelen tot je het kunt vastpakken.
  4. Snijd met een gekarteld broodmes dunne plakjes (ca. ½ cm) van het deeg en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog ca. 20 minuten in de oven tot de biscotti goudgeel en knapperig zijn. Bak ze niet te donker want dan worden de olijven bitter.

Per portie (6): ca. 222 kcal
10 g eiwit | 7 g vet | 30 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen