Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chocoladereep

Kokos-chocoladereep

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de gerapste kokos, de kokosmelk, de kokosolie, de honing en een snufje zout tot een plakkerige massa. Bekleed een cakeblik met vershoudfolie en druk er het kokosmengsel stevig in aan. Zet ca. 40 minuten in de diepvries.

  2. Neem de plak kokosdeeg met behulp van het vershoudfolie uit het cakeblik en snijd hem in gelijke repen van ca. 3x8cm. Leg afgedekt nog ca. 20 minuten in de diepvries.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Schenk ca. 2/3 van de chocolade op een marmeren plaat of koel werkblad en houd de chocolade in beweging met een spatel tot de temperatuur is teruggelopen tot ca. 29°C graden. Schenk de chocolade terug bij de overige gesmolten chocolade en meng goed.

  4. Dompel de kokosrepen met behulp van 2 vorken helemaal onder in de chocolade en laat ze op een rooster kort uitlekken. Verplaats de repen dan naar een met bakpapier bekleed bord om verder op te stijven.

Foto's, foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)