Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Borrelen met Grana Padano: shortbread crackers

Shortbreadcrackers van Grana Padano in 4 variaties

In samenwerking met Grana Padano
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor het deeg

Voor de 4 variaties

Bereiding

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar tot een soepel deeg. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ca. ½ cm. Snijd met een mesje of pizzaroller vierkantjes, rechthoekjes of ruitjes van het deeg. Je hoeft dit niet helemaal door te snijden, je kan de crackers na het bakken makkelijk op de snijranden breken. Zet de bakplaat nog 10 minuten in de vriezer of koelkast.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kies nu je variatie: bestrooi het deeg met het sesamzaad en gerookte-paprikapoeder, de Italiaanse kruiden, de olijven of de zongedroogde tomaat. Bak de crackertjes in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Bak de crackers niet te donker, dan wordt de kaas bitter. Verlaag eventueel de oventemperatuur tegen het einde van de baktijd. Neem de crackers uit de oven en laat afkoelen.

Per portie: 50 kcal | 4 g koolhydraten | 2 g eiwit | 3 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)