Millionaire’s shortbread
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Kneed van de basterdsuiker, 100 g boter, de bloem en een snufje zout een glad deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).
Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm dik. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm Ø) met het deeg. Bak het shortbread ca. 15 minuten in de oven. Het shortbread moet niet te bruin kleuren tijdens het bakken.
Breng in een pannetje de gecondenseerde melk, 150 g boter en de stroop aan de kook. Laat ca. 5 minuten op laag vuur koken. Roer goed door tot een gladde karamel.
Giet de karamel over de deegbodem en laat het geheel afkoelen. Smelt de chocolade en giet hem over de karamel. Laat de chocolade opstijven.