
Pindakaaskoekjes
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop in een ruime kom het ei en de suiker goed door elkaar. Roer met een houten lepel het vanille-extract en 1 tl zout erdoorheen. Roer de pindakaas erdoorheen tot een soepel deeg. Laat 5-10 minuten staan om op te stijven.
Vorm 12 ballen van het deeg (handig: gebruik een ijslepel!) en verdeel ze met voldoende tussenruimte over de bakplaten. Druk ze enigszins plat en bestrooi met wat zout en de gehakte pinda’s.
Bak de koekjes in 10-13 minuten goudbruin in de oven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten blik tot 3 dagen en tot 2 maanden in de vriezer.