Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2. Klop in een ruime kom het ei en de suiker goed door elkaar. Roer met een houten lepel het vanille-extract en 1 tl zout erdoorheen. Roer de pindakaas erdoorheen tot een soepel deeg. Laat 5-10 minuten staan om op te stijven.
3. Vorm 12 ballen van het deeg (handig: gebruik een ijslepel!) en verdeel ze met voldoende tussenruimte over de bakplaten. Druk ze enigszins plat en bestrooi met wat zout en de gehakte pinda’s.
4. Bak de koekjes in 10-13 minuten goudbruin in de oven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten blik tot 3 dagen en tot 2 maanden in de vriezer.
Per portie: ca. 218 kcal
6 g eiwit | 11 g vet | 22 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Amanda James Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Kinnear