
Red velvet cookies
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de zachte boter met een snuf zout en beide suikers in een kom en klop met een elektrische mixer licht en romig. Klop het ei, het vanille-extract en genoeg rode kleurstof erdoorheen zodat er een glad, roodkleurig beslag ontstaat. Zeef de bloem, de cacao en de baksoda boven de kom en spatel de droge ingrediënten erdoorheen tot een stevig deeg. Meng de chocolade erdoorheen.
Stort het deeg op een stuk bakpapier en rol het met behulp van het bakpapier tot een lange ‘worst’ met een doorsnede van 6 cm. Zet het deeg tot gebruik in de koelkast*.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Snijd het deeg met een scherp mes in plakjes van 1 cm dik en verdeel ze over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de deegplakjes zit, omdat de koekjes in de oven iets uitlopen. Zet een bakplaat in de oven. Zet de andere bakplaat in de koelkast, terwijl je de eerste portie koekjes bakt.
Bak de koekjes 13-15 minuten tot de randjes knapperig zijn maar de koekjes nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Herhaal met de andere bakplaat.
Klop voor de decoratie de roomkaas in een kleine kom los en roer de suiker erdoorheen. Drizzle het glazuur met een lepel over de afgekoelde koekjes. De koekjes zijn zonder decoratie tot 5 dagen houdbaar in een luchtdichte bewaardoos buiten de koelkast.