Bereiding

Deze heerlijke chewy cookies hebben de kleur en de smaak van de bekende red velvet cake, inclusief het roomkaasglazuur. Het deeg kun je een week in de koelkast bewaren, dus handig om achter de hand te hebben voor als je ineens zoete cravings krijgt.

  1. Doe de zachte boter met een snuf zout en beide suikers in een kom en klop met een elektrische mixer licht en romig. Klop het ei, het vanille-extract en genoeg rode kleurstof erdoorheen zodat er een glad, roodkleurig beslag ontstaat. Zeef de bloem, de cacao en de baksoda boven de kom en spatel de droge ingrediënten erdoorheen tot een stevig deeg. Meng de chocolade erdoorheen.
  2. Stort het deeg op een stuk bakpapier en rol het met behulp van het bakpapier tot een lange ‘worst’ met een doorsnede van 6 cm. Zet het deeg tot gebruik in de koelkast*.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Snijd het deeg met een scherp mes in plakjes van 1 cm dik en verdeel ze over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de deegplakjes zit, omdat de koekjes in de oven iets uitlopen. Zet een bakplaat in de oven. Zet de andere bakplaat in de koelkast, terwijl je de eerste portie koekjes bakt.
  4. Bak de koekjes 13-15 minuten tot de randjes knapperig zijn maar de koekjes nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Herhaal met de andere bakplaat.
  5. Klop voor de decoratie de roomkaas in een kleine kom los en roer de suiker erdoorheen. Drizzle het glazuur met een lepel over de afgekoelde koekjes. De koekjes zijn zonder decoratie tot 5 dagen houdbaar in een luchtdichte bewaardoos buiten de koelkast.

Per stuk: ca. 268 kcal
3 g eiwit | 12 g vet | 36 g koolhydraten

*Je kunt het deeg tot een week van tevoren maken. Bewaar het deeg luchtdicht afgesloten in de koelkast zodat het niet uitdroogt.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Sarah Birks