XL cookies
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, het zeezout, de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en roer met je hand of een lepel goed door tot alle ingrediënten gemengd zijn.
Voeg de gesmolten roomboter en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed tot je een bal kunt vormen van het deeg. Voeg de stukjes chocolade toe en kneed kort door.
Maak ballen van 90 gram (voor 12 XL-koeken) of 45 gram (voor 24 kleine koeken) en leg op een bord of snijplank. Zet minimaal 1 uur in de diepvries.
Verwarm de oven voor tot 175 °C (hetelucht) of 190 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bevroren deegballen op. Houd minimaal 5 centimeter ruimte tussen de ballen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken in 18-20 minuten gaar en goudbruin. De koeken zullen nog enigszins zacht zijn als ze uit de oven komen. Dit zorgt voor een heerlijk zachte binnenkant en krokante buitenkant. Bak een paar minuten langer als je niet van een zachtere binnenkant houdt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken hierop minimaal 10 minuten afkoelen voor je de koeken serveert.