Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gruyèremadeleines met lavendel

Gruyèremadeleines met lavendel

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en zet hem op de stand waarbij hij van boven en onder verwarmt. Vet de madeleinevorm in met boter.

  2. 2 Mix de bloem, het bakpoeder, het ei, de Griekse yoghurt en een beetje zout en peper in een keukenmachine of met een handmixer glad. Spatel 45 g gruyère en de lavendel er portiegewijs doorheen.

  3. 3 Schep kleine hoopjes van het beslag in de vorm en bak de madeleines 10-15 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen en goudbruin zijn van kleur.

  4. 4 Laat de madeleines een beetje afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat extra gruyère.

Per portie: 170 kcal | 27 g koolhydraten | 7 g eiwit | 3 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)