Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Cover voor Gruyèremadeleines met lavendel

Gruyèremadeleines met lavendel

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en zet hem op de stand waarbij hij van boven en onder verwarmt. Vet de madeleinevorm in met boter.

  2. Mix de bloem, het bakpoeder, het ei, de Griekse yoghurt en een beetje zout en peper in een keukenmachine of met een handmixer glad. Spatel 45 g gruyère en de lavendel er portiegewijs doorheen.

  3. Schep kleine hoopjes van het beslag in de vorm en bak de madeleines 10-15 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen en goudbruin zijn van kleur.

  4. Laat de madeleines een beetje afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat extra gruyère.

Per portie: 170 kcal | 27 g koolhydraten | 7 g eiwit | 3 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)