Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Aardappel-viskoekjes

Aardappel-viskoekjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Staat er vanavond een hele dorade op het menu? Ga alvast maar duimen dat er wat overblijft om deze viskoekjes mee te bakken. No-waste en dubbel genieten!

Bereiding

  1. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappels af. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de ui 2-3 minuten in. Prak de ui met de vis, de citroenschil, de peterselie, de dille en de melk. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Vorm met je handen 4 koekjes van het vismengsel. Doe het geklutste ei en het paneermeel in twee diepe borden. Wentel de viskoekjes één voor één door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn met het paneermeel.

  3. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de viskoekjes rondom bruin en knapperig in. Serveer de viskoekjes met een partje citroen en eventueel een groene salade. Maak af met wat grof zeezout.

Per portie: 395 kcal | 53 g koolhydraten | 17 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter, Foto’s: Willem van Santen, Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)