Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocolade-roggekoekjes

Chocolade-roggekoekjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de chocolade en de boter in blokjes in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water. Roer het chocoladebotermengsel tot het gesmolten is. Neem van het vuur.

  2. Klop de suiker, de rietsuiker en de eieren in een grote kom tot het in volume verdriedubbeld is. Klop het chocolademengsel erdoorheen. Klop het roggemeel, het cacaopoeder, de baking soda  en het zout erdoorheen. Bedek de kom met vershoudfolie en zet 3-4 uur in de koelkast. Het beslag moet volledig afgekoeld zijn om na het bakken het gebarsten effect te verkrijgen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg in 20 kleine balletjes. Verdeel de poedersuiker over een bord en rol de  balletjes erdoorheen tot ze volledig bedekt zijn. Leg de balletjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaten. Bak 12-13 minuten in de oven tot de koekjes gerezen en gebarsten zijn en de randen net knapperig (het is een brownieachtig koekje, de binnenkant mag nog kleverig zijn). Laat ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes verder afkoelen op een rooster. Luchtdicht bewaard zijn de koekjes ca. 1 week houdbaar.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & Foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)