
Chocolade-roggekoekjes
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de chocolade en de boter in blokjes in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water. Roer het chocoladebotermengsel tot het gesmolten is. Neem van het vuur.
Klop de suiker, de rietsuiker en de eieren in een grote kom tot het in volume verdriedubbeld is. Klop het chocolademengsel erdoorheen. Klop het roggemeel, het cacaopoeder, de baking soda en het zout erdoorheen. Bedek de kom met vershoudfolie en zet 3-4 uur in de koelkast. Het beslag moet volledig afgekoeld zijn om na het bakken het gebarsten effect te verkrijgen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg in 20 kleine balletjes. Verdeel de poedersuiker over een bord en rol de balletjes erdoorheen tot ze volledig bedekt zijn. Leg de balletjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaten. Bak 12-13 minuten in de oven tot de koekjes gerezen en gebarsten zijn en de randen net knapperig (het is een brownieachtig koekje, de binnenkant mag nog kleverig zijn). Laat ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Laat de koekjes verder afkoelen op een rooster. Luchtdicht bewaard zijn de koekjes ca. 1 week houdbaar.