Bereiding
- Smelt de boter in een pan en laat hem helemaal uitbruisen. Blijf rustig met een spatel of garde roeren tot de boter bruin begint te kleuren en het vocht uit de boter verdampt is. Giet de beurre noisette in een hittebestendige kom; pas op want het is erg heet. Laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen tot de boter gestold is, maar wel nog een beetje zacht.
- Kneed de beurre noisette met de melk, 150 g bloem, de suiker, de gember en het zout door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 6 mm. Steek met een glas of een uitsteekvormpje rondjes (ca. 5 cm Ø) uit het deeg en leg ze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 10 minuten in de koelkast.
- Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de koekjes in ca. 15 minuten licht goudgeel in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Bestuif de koekjes met wat poedersuiker.
Het recept is voor ongeveer 25 koekjes.
Per stuk: ca. 60 kcal
1 g eiwit | 3 g vet | 6 g koolhydraten
Foto’s & receptuur: Willem van Santen