Bereiding

  1. Meng voor het ijs de gecondenseerde melk met het vanille-extract en de mincemeat. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig in 3 delen door het mincemeatmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak en zet minstens 6 uur in de diepvries. Neem het kort voor gebruik uit de diepvries zodat het ijs iets zachter wordt.
  2. Meng voor de pecan-chocoladekoekjes het boekweitmeel met het havermeel, de maizena, de baking soda en het zout. Klop de boter en de basterdsuiker in een grote kom luchtig. Klop het ei, de eidooiers en het vanille-extract erdoorheen. Voeg het meelmengsel en de pecannoten toe en klop kort tot een samenhangend mengsel. Roer de chocolade er kort doorheen. Dek het deeg af en leg ca. 2 uur in de koelkast.
  3. Rol het deeg in ca. 20 balletjes ter grootte van een golfbal. Leg de balletjes op minimaal 5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de balletjes een beetje plat. Zet afgedekt met vershoudfolie ca. 1 uur in de diepvries. (Eenmaal bevroren kun je het deeg nu in diepvrieszakjes ca. 2 maanden in de diepvries bewaren).
  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de koekjes vanuit de diepvries in 14-16 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op een taartrooster. In een afgesloten trommel blijven de koekjes ca. 4 dagen goed.
  5. Leg voor het serveren steeds 1 bolletje ijs tussen 2 koekjes en druk aan tot het ijs de randen van het koekje bereikt. Eet direct of leg de gevulde koekjes tot serveren in de diepvries.

Per stuk: ca. 931 kcal
10 g eiwit|  64 g vet | 77 g koolhydraten

**Je kunt zelf havermeel maken door havervlokken in een keukenmachine tot meel te malen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson