Mierikswortel-aardappelkoekjes
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rasp de aardappels grof en doe ze direct in een ruime kom met koud water. Roer goed door en laat 30 minuten staan.
Rasp de ui grof. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte ui. Meng de mierikswortel, de bieslook, de bloem, het ei en flink wat zout en peper met de uitgeknepen ui.
Leg een schone theedoek in een vergiet en schep er voorzichtig de geraspte aardappel op. Bewaar het water waar de aardappels in lagen. Zet de vergiet op de kom met water. Vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappels. Voeg de aardappelrasp toe aan het uimengsel en meng goed door elkaar.
Giet nu rustig het water uit de kom, op de bodem houd je een ‘papje’ van aardappelzetmeel over. Voeg het zetmeelpapje toe aan het beslag.
Verhit de olie in een bakpan op matig vuur. Schep hoopjes van het beslag in de hete olie en druk ze plat met een lepel of een spatel. Bak de koekjes 3-4 minuten per zijde goudbruin en krokant. Laat kort uitlekken op keukenpapier en houd warm terwijl je de rest bakt. Bestrooi met zeezout. Lekker op een broodje met ham, augurk en mayonaise.